снимка: Булфото, архивВажен ден днес за съседката ни. 329 депутати ще

...
снимка: Булфото, архивВажен ден днес за съседката ни. 329 депутати ще
Коментари Харесай

Днес Румъния избира парламент. Около 18 милиона души имат право на глас

снимка: Булфото, списък

Важен ден през днешния ден за съседката ни. 329 депутати ще бъдат определени от към 18 милиона гласоподаватели. 

Днес в Румъния се организират постоянни парламентарни избори. За изборния ден не са написани някакви изключителни ограничения, с изключение на общоприетите условия за носене на защитни маски и ръкавици, миене и стерилизация на ръцете и съблюдаване на физическа отдалеченост.

Около 18 милиона души имат право на глас и ще изберат 136 сенатори и 329 депутати.

Очаква се най-вече гласове да завоюва ръководещата дясноцентристка Национално-либерална партия – към 28 на 100. Втора се обрисува главната съпротива в лицето на социалдемократите с 23%.

На трето място съгласно анкетата ще е новосъздаденият центристки политически алианс Съюз за избавление на Румъния-ПЛЮС (ССР-ПЛЮС) - с към 18 на 100.

Социалдемократическата партия, която произлиза от тогавашната Комунистическа партия на Румъния, се надява да се върне на власт след една година в съпротива, през която обаче разполагаше с болшинство в Народното събрание и успяваше да блокира доста от самодейностите на държавното управление на малцинството.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР